Mineriittikaton pesu ja maalaus

Kulunut mineriittikaton pinta kerää itseensä kosteutta ja sammalta, jotka altistavat pakkasrapautumiselle. Mineriittikaton elinkaarta voidaan jatkaa uudella maalipinnoitteella.

Maalipinnoituksella mineriittikaton elinkaari pitenee huomattavasti

mineriittikatto-kuva

Mineriittikatto eli varttikatto oli erittäin suosittu katemateriaali 70- ja 80-luvuilla, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana niiden huoltoon on alettu kiinnittää huomiota.

Ilmaston rasituksen seurauksena katteen maalipinta kuluu. Kun katteen pinta on maaliton ja huokoinen, kate pysyy jatkuvasti kosteana. Kosteuden ansiosta pakkasrapautuminen voimistuu ja kate toimii hyvänä kasvualustana esim. sammalelle.

Vanhan mineriittikaton elinkaarta voidaan jatkaa helposti uudella maalipinnalla. Sitä ennen kattopinta pestään ja käsitellään sammaltuhoaineella.

Mineriittikaton pesu

Mineriittikaton pesun saa suorittaa asbestityöluvan omaava yritys. Uusi laki (alk.1.1.2016) katsoo mineriittikaton pesun asbestityöksi. Pesu tehdään korkeapainepesumenetelmällä jossa pesuvesi otetaan talteen ja puhdistetaan. Pesulla saadaan katteen pinnasta pois ilmansaasteet, jäkälät, sammaleet sekä loput vanhasta maalipinnasta. Huolellisella pesulla varmistetaan hyvä lopputulos maalaukselle.

Mineriittikaton sammaltuhoainekäsittely

Pesun jälkeen puhtaaseen kattotiilipintaan levitettävä A-Clean eliminoi sammalen ja muiden kasvustojen itiöt ja juuret. A-Clean desinfioi kattopinnat ja toimii hyvänä pohjana maalaukselle.

A-Clean on biohajoavaa eikä tuotetta huuhdella kattopinnoilta pois.

Tutustu A-Clean-sammalentuhoaineen esitteeseen »

Mineriittikaton  maalaus

Mineriittikatto maalataan korkeapaineruiskulla kahteen kertaan käyttäen Rubber-mineriittikattomaalia. Pinnoituksen avulla mineriittikaton elinkaari pitenee huomattavasti.

Rubber on ainutlaatuinen paksukalvopinnoite kuluneille ja huonokuntoisille mineriittikatoille. Tuote kiinnittyy ja imeytyy erinomaisesti käsiteltävälle pinnalle muodostaen elastisen, likaa ja kasvustoa hylkivän sekä vedenpitävän pinnan.

Tutustu käyttämiimme tuotteisiin:
Rubber- mineriittikattopinnoitteen Rt-kortti » Rt-kortti
Valmistajan nettisivut: Iso Paint Nordic A/S

Kattopatrol uudistaa mineriittikattosi! Katso työnäytteemme tästä!

Pyydä tarjous!