Tiilikaton pesu, suoja-ainekäsittely tai maalaus

Säännöllinen huolto antaa tiilikatolle paljon lisää käyttöikää. Pesun, suoja-ainekäsittelyjen tai maalauksen avulla voidaan estää tiilten rapautumista ja pitää kattopinta siistinä sekä toimivana.

Säännöllinen huolto jatkaa tiilikaton elinkaarta

Tiilikatto on pitkäikäinen ja kestävä katemateriaali, mutta sekin tarvitsee huoltoa. Säännöllisellä huollolla varmistat tiilikatollesi pitkän elinkaaren.

Jos tiilikattoa ei huolleta tai puhdisteta säännöllisesti, alkaa katolla kasvaa sammalta ja jäkälää. Ajan myötä sammalen juuret kasvavat tiilikatteen pinnan läpi heikentäen tiilen kestävyyttä ja keräten kosteutta katon rakenteisiin asti. Heikentynyt tiili alkaa pikkuhiljaa rapautua ja samalla tiilikaton tiiviys heikkenee. Ilman huoltoa edessä olisi väistämättä katon uusiminen.

Suoja-ainekäsittely tai maalaus auttavat tiiltä kestämään vaativissa sääolosuhteissa. Samalla myös katon ulkonäkö paranee, ja kattoremontin tarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

Tiilikaton pesu

Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jossa käytetään tiilipinnoille suunniteltua suutinta. Pesulla tiilipinnasta saadaan pois kaikki ilmansaasteet, jäkälät ja myös sammalet, joihin muut pesumenetelmät eivät tehoa. Pesu ei kuitenkaan vahingoita tiiltä.

Pesun yhteydessä puhdistetaan rännit ja huuhdellaan muut tarvittavat pinnat, eli siivoamme aina jälkemme. Huollon yhteydessä tarkistamme katon yleiskunnon ja vaihdamme hajonneet tiilet.

Lue lisää tiilikaton pesusta

Tiilikaton kasvustonestokäsittely

Pesun jälkeen, puhtaat tiilipinnat käsitellään kasvustonestokäsittelyllä. Toimenpiteellä varmistetaan tiilipintojen puhtaus ja hidastetaan uuden kasvuston syntyä. Käsitellyt pinnat ovat valmiina myös jatkokäsittelyille, kuten kyllästysaineelle tai maalille.

Käsittelyn sopii myös uusien tai aikaisemmin pinnoitettujen tiilikattojen määräaikaishuoltoon.
Edullinen ja tehokas käsittely 2-3 vuoden välein estää uuden kasvuston muodostumista tiilipinnoille.
Lue lisää tiilikaton suojauksesta

Tiilikaton kylläste, suoja-ainekäsittely

Väritön,  suoja-aine levitetään pestylle, kasvustonestokäsitellylle ja kuivalle tiilipinnalle.
Tiilipintojen käsittelyn ansiosta tiilipinnat pysyvät kuivana, mutta kuitenkin hengittävänä. Tuote estää tehokkaasti haitallisen kasvuston syntyä, sekä vähentää pakkasrapautumista.

Kyllästeen hyödyt:

 • Estää veden ja epäpuhtauksien imeytymistä
 • Suojaa pintaa pakkasrapautumiselta
 • Suojaa haalistumiselta
 • Suojaa homeelta, sammaleelta ja jäkälältä
 • Estää pinta- ja saumauksien rapautumiselta
 • Vaikuttaa pitkään ja imeytyy syvälle
 • Vähentää rakenteellista kosteutta

Lue lisää tiilikaton suojauksesta

Tiilikaton maalipinnoitus

Maalipinnoite levitetään pestylle, kasvustonestokäsitellylle ja kuivalle tiilipinnalle. Käyttämämme maalit ovat viimeisimpään pinnoiteteknologiaan perustuvia tuotteita, jotka on kehitetty vain ammattikäyttöön.
Vesiohenteinen ja akrylaattipohjainen maalipinnoite muodostaa lujan, UV-kestävän ja elastisen pinnan vanhaan kattotiileen.
Maalipinnoite antaa katolle nopean ja edullisen suojan kosteutta, rapautumista ja sammalen kasvua vastaan. Samalla myös katon ulkonäkö kohenee. Katon pinnoitus pidentää katon elinkaarta ja on hyvä vaihtoehto kattoremontille.
Kaksikerroksinen maalaus suoritetaan korkeapaineruiskulla.

 

Pinnoitteen hyödyt:

 • Uusi kestävä ja hengittävä pinnoite
 • Peittää hyvin ja täyttää huokosia
 • Suojaa kattoa vaurioitumiselta
 • Jatkaa katon käyttöikää useita vuosi
 • Saatavana kaikissa perusväreissä
 • Nopea asentaa

 

Lue lisää tiilikaton maalauksesta

Kattopatrol uudistaa vanhan tiilikattosi! Katso referenssejämme tästä .

Pyydä tarjous!