Tiilikaton pesu, suoja-ainekäsittely tai maalaus

Säännöllinen huolto antaa tiilikatolle paljon lisää käyttöikää. Pesun, suoja-ainekäsittelyjen tai maalauksen avulla voidaan estää tiilten rapautumista ja pitää kattopinta siistinä sekä toimivana.

Säännöllinen huolto jatkaa tiilikaton elinkaarta

Tiilikatto on pitkäikäinen ja kestävä katemateriaali, mutta sekin tarvitsee huoltoa. Säännöllisellä huollolla varmistat tiilikatollesi pitkän elinkaaren.

Jos tiilikattoa ei huolleta tai puhdisteta säännöllisesti, alkaa katolla kasvaa sammalta ja jäkälää. Ajan myötä sammalen juuret kasvavat tiilikatteen pinnan läpi heikentäen tiilen kestävyyttä ja keräten kosteutta katon rakenteisiin asti. Heikentynyt tiili alkaa pikkuhiljaa rapautua ja samalla tiilikaton tiiviys heikkenee. Ilman huoltoa edessä olisi väistämättä katon uusiminen.

Suoja-ainekäsittely tai maalaus auttavat tiiltä kestämään vaativissa sääolosuhteissa. Samalla myös katon ulkonäkö paranee, ja kattoremontin tarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

Tiilikaton pesu

Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jossa käytetään tiilipinnoille suunniteltua suutinta. Pesulla tiilipinnasta saadaan pois kaikki ilmansaasteet, jäkälät ja myös sammalet, joihin muut pesumenetelmät eivät tehoa. Pesu ei kuitenkaan vahingoita tiiltä.

Pesun yhteydessä puhdistetaan rännit ja huuhdellaan muut tarvittavat pinnat, eli siivoamme aina jälkemme. Tarvittaessa vaihdamme myös hajonneet tiilet.

Tiilikaton kasvustonestokäsittely

Pesun jälkeen puhtaaseen kattotiilipintaan levitettävä A-Clean eliminoi sammalen ja muiden kasvustojen itiöt ja juuret. A-Clean desinfioi tiilipinnat ja toimii hyvä pohjana tiilikaton suoja-ainekäsittelylle sekä tiilikaton maalaukselle.

A-Clean on biohajoavaa eikä tuotetta huuhdella kattopinnoilta pois. Se soveltuu erinomaisesti jatkuvaan kattohuoltoon. Käsittely voidaan tehdä muutaman vuoden välein sekä uusille että huolletuille katoille.

Tutustu A-Clean esitteeseen »

Tiilikaton suoja-ainekäsittely

Pesun ja A-Clean-sammaltuhoainekäsittelyn jälkeen katto voidaan käsitellä HydroBlock-suoja-aineella. Se estää tehokkaasti kosteuden imeytymisen tiileen ehkäisten pakkasrapautumista ja sammalen kasvua.

HydroBlock on mineraalipinnoille kehitetty, nanoteknologiaan perustuva vesipohjainen pintakäsittelyaine. Se muodostaa tehokkaan ja kestävän suojan vettä, likaa ja kasvustoja vastaan. HydroBlock imeytyy ja kiinnittyy kemiallisesti kaikkiin sementti- ja tiilipintoihin säilyttäen kuitenkin rakenteen hengittävyyden. Syntyvä läpinäkyvä ja väritön kerros on vettä hylkivä ja antaa kattopinnalle pitkävaikutteisen suojan sään rasituksia vastaan.

Tutustu HydroBlock-suoja-aineen esitteeseen »

Tiilikaton maalaus

Maalipinnoite antaa katolle nopean ja edullisen suojan kosteutta, rapautumista ja sammalen kasvua vastaan. Samalla myös katon ulkonäkö kohenee. Katon pinnoitus pidentää katon elinkaarta ja on hyvä vaihtoehto kattoremontille.

Ennen pinnoitusta tiilipinnat pestään ja käsitellään aina A-Clean-sammatuhoaineella. Maalaus toteutetaan korkeapaineruiskua käyttäen vesiohenteisella 100 % Isonit-akrylaattimaalilla, joka on vettä ja likaa hylkivä, hengittävä tiilikattomaali. Elastinen pinnoite takaa erinomaisen kestävyyden UV-säteilyä, muuta kulumista ja erilaisia lämpötilavaihteluja vastaan.

Isonit-maaleja on saatavilla eri väreissä, joten katto saa samalla myös siistin maalipinnan.

Tutustu esitteeseen Isonit-maalipinnoitteesta tiilikatoille »

Tutustu käyttämiimme tuotteisiin:
Isonit-tiilikattopinnoitteen Rt-kortti » RT-Kortti
Valmistajan nettisivut: Iso Paint Nordic A/S
Esite pinnoitteista »

Kattopatrol uudistaa vanhan tiilikattosi! Katso referenssejämme tästä .

Pyydä tarjous!