Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely

Tuula Kiander - Kiviportintie 20, Helsinki Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely 280 m2

”Lopputulos oli erinomainen”

Helsinkiläisen vuonna 1983 valmistuneen paritalon tiilikaton huoltoa oli lykätty jo jonkin aikaa. Keväällä 2014 asukkaat päättivät kuitenkin yhteistuumin, että jotain on tehtävä, sillä katolla alkoi olla sammalta jo silmiinpistävän paljon.

Paritalon toisen puoliskon asukas Tuula Kiander sai tehtäväkseen hoitaa tarjouspyyntökierroksen.

– Pyysin tarjoukset netissä kolmelta kattojen puhdistuksia tekevältä yritykseltä. Kattopatrolilta tuli heti ammattimaisen vaikutelman antava, selkeä tarjous, jossa oli huomioitu kaikki asiaan liittyvät yksityiskohdat. He olivat selvittäneet ilmakuvan perusteella katon tilanteen, joten meidän ei edes tarvinnut järjestää tapaamista. Se oli loistavaa toimintaa!

Elo-syyskuun vaihteessa katolle sitten tehtiin pesu sekä suoja-ainekäsittely.

– Operaatio kesti yhden kokonaisen päivän. Kattopatrolin Kari tuli aamulla ja teki töitä myöhään iltaan. Samalla hän vaihtoi rikki menneet tiilet, joita emme olleet itse huomanneetkaan. Hän myös tarkasti, ettei katossa ole muita vaurioita, joten voimme olla rauhallisin mielin senkin suhteen, Tuula kertoo.

– Katon puhdistuksen seurauksena pihalle tuli valtava sotku, koska sammalta oli niin paljon. Kari kuitenkin puhdisti koko pihan niin, ettei meille jäänyt mitään siivottavaa.

Tuula oli tyytyväinen yhteistyön ja yhteydenpidon sujumiseen Kattopatrolin kanssa.

– Aluksi tietysti harmitti, kun pesu meni kevään sijaan loppukesään. Aikataulusta sopimisen jälkeen kaikki meni kuitenkin erittäin hyvin. Yhteydenotot tulivat ajallaan ja lähettämiimme sähköposteihin ja yhteydenottoihin reagoitiin heti. Saimme sähköpostitse myös ohjeet katon puhdistukseen varautumiseen, ja niiden avulla oli helppo välittää tieto toisellekin osapuolelle.

– Lopputulos oli erinomainen: katto on nyt erittäin puhdas, siisti ja hyvännäköinen. Ennen se oli karmeassa kunnossa, mutta nyt priimaa. Ilahdun joka aamu, kun näen katon, Tuula sanoo.

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää aiheesta:

Omakotitalon ja autokatoksen kattohuolto

Vuonna 1994 valmistuneen omakotitalon sekä autokatoksen katot saivat pesun ja maalauksen myötä alkuperäisen värinsä takaisin Jyväskylän Ristonmaalla kesällä 2017. Talon alkuperäinen, yli 20 vuoden ikäinen katto alkoi olla siinä kunnossa, että talon omistaja Pekka Suoniemi päätti tilata kattohuollon.

Lue lisää

Tiilikaton pesu: Sammaltuhoaineainekäsittely ja maalaus

Ihailemme aina kotiin tullessamme hienoa kattoamme. Naapuritkin ovat kehuneet ripeää toimintaa ja lopputulosta; katto on kuin uusi. Syksylläkin kun lehtiä putoilee ja pinta on liukas, niin lehdetkin tulevat helpommin pois katolta.

Lue lisää