Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely

Tuula Kiander - Kiviportintie 20, Helsinki Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely 280 m2

”Lopputulos oli erinomainen”

Helsinkiläisen vuonna 1983 valmistuneen paritalon tiilikaton huoltoa oli lykätty jo jonkin aikaa. Keväällä 2014 asukkaat päättivät kuitenkin yhteistuumin, että jotain on tehtävä, sillä katolla alkoi olla sammalta jo silmiinpistävän paljon.

Paritalon toisen puoliskon asukas Tuula Kiander sai tehtäväkseen hoitaa tarjouspyyntökierroksen.

– Pyysin tarjoukset netissä kolmelta kattojen puhdistuksia tekevältä yritykseltä. Kattopatrolilta tuli heti ammattimaisen vaikutelman antava, selkeä tarjous, jossa oli huomioitu kaikki asiaan liittyvät yksityiskohdat. He olivat selvittäneet ilmakuvan perusteella katon tilanteen, joten meidän ei edes tarvinnut järjestää tapaamista. Se oli loistavaa toimintaa!

Elo-syyskuun vaihteessa katolle sitten tehtiin pesu sekä suoja-ainekäsittely.

– Operaatio kesti yhden kokonaisen päivän. Kattopatrolin Kari tuli aamulla ja teki töitä myöhään iltaan. Samalla hän vaihtoi rikki menneet tiilet, joita emme olleet itse huomanneetkaan. Hän myös tarkasti, ettei katossa ole muita vaurioita, joten voimme olla rauhallisin mielin senkin suhteen, Tuula kertoo.

– Katon puhdistuksen seurauksena pihalle tuli valtava sotku, koska sammalta oli niin paljon. Kari kuitenkin puhdisti koko pihan niin, ettei meille jäänyt mitään siivottavaa.

Tuula oli tyytyväinen yhteistyön ja yhteydenpidon sujumiseen Kattopatrolin kanssa.

– Aluksi tietysti harmitti, kun pesu meni kevään sijaan loppukesään. Aikataulusta sopimisen jälkeen kaikki meni kuitenkin erittäin hyvin. Yhteydenotot tulivat ajallaan ja lähettämiimme sähköposteihin ja yhteydenottoihin reagoitiin heti. Saimme sähköpostitse myös ohjeet katon puhdistukseen varautumiseen, ja niiden avulla oli helppo välittää tieto toisellekin osapuolelle.

– Lopputulos oli erinomainen: katto on nyt erittäin puhdas, siisti ja hyvännäköinen. Ennen se oli karmeassa kunnossa, mutta nyt priimaa. Ilahdun joka aamu, kun näen katon, Tuula sanoo.

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää aiheesta:

Omakotitalon tiilikattohuolto

Kesällä jyväskyläläisten Janne ja Minna Jäppisen omakotitalon ikä alkoi lähestyä kolmeakymmentä vuotta. Vuonna 1987 rakennetun talon tumman tiilikaton väri oli muuttunut lähemmäksi harmaata ja oli selvästi maalauksen tarpeessa. Niinpä pariskunta otti yhteyttä Kattopatroliin.

Lue lisää

Monipuolinen kattohuollon ja ulkoverhousremontin kokonaisuus

Jyväskyläläisessä, kolmesta luhtitalosta koostuvassa As Oy Pirttimäessä tehtiin kesällä 2016 näkyvä remontti rakennusten katoille ja julkisivuille. Vuonna 1994 rakennettujen talojen ulkopinnat olivat alkuperäisiä, mutta tilanne katon kunnon suhteen ei ollut pientä sammaloitumista lukuun ottamatta vielä paha. Katon huolto päätettiin kuitenkin tehdä jo hyvissä ajoin.

Lue lisää