Tiilikaton maalauksen hinta – Mitä tiilikaton maalaus maksaa?

Maalattu tiilikatto

 

 

 

 

 

Yksi yleisimmin kysytyistä kysymyksistä liittyen tiilikattohuoltoprojekteihin on, että mitä tämä leikki maksaa. Vastaus ei ole aina täysin yksiselitteinen ja pyrimmekin tässä artikkelissa vastaamaan tähän kysymykseen parhaamme mukaan. Listaamme tärkeimmät tiilikattohuoltoprojektin hintaan vaikuttavat tekijät, jotta oman projektin arvioiminen olisi edes jollakin tapaa mahdollista. Mikäli kuitenkin vain haluat tietää, mitä projekti maksaa, niin suosittelen jättämään tarjouspyynnön tästä. Tällä tavalla saadaan arvauksilta siivet pois.

1. Katon jyrkkyys ja muoto

Katon jyrkkyys vaikuttaa projektihintaan, sillä se vaikuttaa suoraan katolla liikkumiseen. Voi olla, että työssä joudutaan käyttämään henkilönostinta tai erikoisvaljaita. Jotta katon huoltaminen olisi nopea, yksinkertainen ja edullisempi toimenpide, on katolla liikkumisen oltava esteetöntä. Lähtökohtana voidaan pitää, että mitä jyrkempi profiili katossa on, niin sitä vaikeammaksi liikkuminen menee.

Myös katon muodolla on väliä. Jos kyseessä on selkeä ja muodoltaan esteetön kohde, niin projektin läpivieminen on luonnollisesti nopeampaa ja täten edullisempaa. Kalliimman hinnan kattoprojektille luo tilanne, jossa katto on monessa tasossa ja lappeita on useita. Tällöin joudutaan käyttämään aikaa ja vaivaa seinien suojaukseen merkittävästi peruskattoa enemmän.

2. Katon koko

Katon koolla on luonnollisesti merkittävä vaikutus huoltoprojektin hintaan. Samassa kohteessa on luonnollisesti tehokkaampaa toteuttaa suuri katto, kuin pieni katto. Katon koko vaikuttaa suoraan neliöhintaan laskevasti, sillä projektin aloittamis- ja lopettamiskulut ovat kokonaishintaan suhteutettuna merittävästi pienemmät.

3. Kohteen sijainti

On luonnollista, että kohteen sijainnilla suhteessa toimittavaan tahoon on merkitystä, sillä logistiikkakulut vaihtelevat projektien sisällä. Mökki, joka on keskellä metsää ja 200 kilometrin päässä on luonnollisesti suhteessa kalliimpi projektoida, kuin 10 kilometrin päässä sijaitseva asuinaluekohde.

4. Katon kunto ja ikä

Katon kunto vaikuttaa projektin hintaan, sillä heikkokuntoisen katon pohjatöihin joutuu käyttämään huomattavasti enemmän aikaa. Pohjatyöt näyttelevät jokaisessa projektissa merkittävää osuutta ja niistä luistaminen tai karsiminen vaarantavat koko projektin pitkäikäisyyden.

Hintaesimerkki, Tiilikaton pesu ja maalaus:

Esimerkkiprojekti voisi mennä jotakuinkin seuraavasti. Talosi sijaitsee esim. Jyväskylän, Lahden tai pääkaupungin lähialueilla ja kyseessä on perinteinen Ormaxin tiilikatto vuodelta -84. Katon koko on 250 m2 ja jyrkkyys on 1/3,5 m, joka tarkoittaa, että katolla voi kuivalla kelillä kävellä normaalisti ilman välitöntä vaaraa. Katto on klassista harjakattomallia kahdella lappeella.

Tällaisessa tapauksessa koko projektin olemme tehneet hintaan +/- 3800 € (sis. Alv). Tästä hinnasta on luonnollisesti saatavissa kotitalousvähennys, eli 50% työn osuudesta.

Tiilikaton korkeapainepesu, kasvustonestokäsittely  ja kaksinkertainen maalaus:

  • Työn hinta kokonaisuudessaan: noin 3800 €
  • Kotitalousvähennys, eli 50% verollisesta työnhinnasta: etusi -1520€
  • Asiakkaan todelliset kulut tästä projektista: 2280 €

Vastaava kohde, jossa tiilikatto on korkeapainepesty, kasvustonesto- ja suoja-ainekäsitelty:

  • Työn hinta kokonaisuudessaan: noin 1900 €
  • Kotitalousvähennys, eli 50% verollisesta työnhinnasta: etusi -760 €
  • Asiakkaan todelliset kulut tästä projektista: 1140 €

HUOM! Nämä hinnat ovat esimerkkejä.

Pyydä meiltä tarkka tarjous kattosi huollosta!

Kattoterveisin,

Kari Hirvimäki
Kattopatrol
kari.hirvimaki (at) kattopatrol.fi
0400 866 067

Lue aiheesta lisää:
Millainen on tiilikaton huoltoprojekti?
Kuinka kilpailutat kattohuollon?
Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely vai maalaus?
Milloin tiilikatto kannattaa huoltaa?
Tiedätkö millaisia tuotteita tiilikatollesi laitetaan?
Voiko painepesurilla pestä tiilikattoa?

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää aiheesta:

Miten tiilikaton voi huoltaa?

Tiilikatto täytyisi huoltaa, mutta kuinka valita oikea huolto omalle katolle. Kuinka pesu suoritetaan, riittääkö suoja-ainekäsittely vai olisiko hyvä tiilikatto jo maalata? Millaisia huoltovaihtoehtoja sitten on tarjolla tiilikatolle?

Lue lisää

Tuuletusviemärit tukossa?

Talon asukkaat ihmettelevät kun viemärit haisevat rappukäytävässä. Tuuliset lumisateet ovat pakanneet lunta kattojen harjoille missä tuuletusviemäreiden venttiilit sijaitsevat. Alhaalta katsottuna katolla ei lunta juurikaan ole mutta tuuletusputket ovat kuitenkin 50 cm lumen alla. Lumityöt voisi auttaa!

Lue lisää