Mineriittikaton pesu ja maalaus

Kulunut mineriittikaton pinta kerää itseensä kosteutta ja sammalta, jotka altistavat pakkasrapautumiselle. Mineriittikaton elinkaarta voidaan jatkaa uudella maalipinnoitteella.

Maalipinnoituksella mineriittikaton elinkaari pitenee huomattavasti

mineriittikatto-kuva

Mineriittikatto eli varttikatto oli erittäin suosittu katemateriaali 70- ja 80-luvuilla, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana niiden huoltoon on alettu kiinnittää huomiota.

Ilmaston rasituksen seurauksena katteen maalipinta kuluu. Kun katteen pinta on maaliton ja huokoinen, kate pysyy jatkuvasti kosteana. Kosteuden ansiosta pakkasrapautuminen voimistuu ja kate toimii hyvänä kasvualustana esim. sammalelle.

Vanhan mineriittikaton elinkaarta voidaan jatkaa helposti uudella maalipinnalla. Sitä ennen kattopinta pestään ja käsitellään sammaltuhoaineella.

Mineriittikaton pesu

Mineriittikaton pesu muuttui vuoden 2016 alussa asbestityön alaiseksi ja pesun voi suorittaa vain asbestipurkuluvan omaava yritys.
Kattopatrol ei tee mineriittikattojen pesuja, mutta maalauksia kyllä.

 

Mineriittikaton  maalaus

Mineriittikatto maalataan korkeapaineruiskulla kahteen kertaan. Pinnoituksen avulla mineriittikaton elinkaari pitenee huomattavasti.

Nyky maalit ovat ainutlaatuisia paksukalvopinnotteita kuluneille ja huonokuntoisille mineriittikatoille. Tuotteet kiinnittyy ja imeytyy erinomaisesti käsiteltävälle pinnalle muodostaen elastisen, likaa ja kasvustoa hylkivän sekä vedenpitävän pinnan.

Kattopatrol uudistaa mineriittikattosi! Katso työnäytteemme tästä!

Pyydä tarjous!