Peltikaton maalaus ja pesu

Kattopatrol pidentää peltikattosi elinkaarta!

Peltikatto on helppohoitoinen katemateriaali, mutta ruostumisen estämiseksi säännöllisestä huoltomaalauksesta kannattaa huolehtia. Niin katolle saadaan helposti lisää käyttöikää.

Peltikatto on katemateriaalina helppohoitoinen, kunhan muistaa 10–15 vuoden välein tehtävän huoltomaalauksen. Jos huoltomaalausta viivyttää liiaksi, vanha maalipinta ehtii kulua ja peltipinta tulee esiin. Peltipinnan paljastuessa katon ruostuminen pääsee alkuun ja katteen elinkaari lyhenee huomattavasti.

Aikaisemmin maalatulle katolle riittää huoltomaalaus, mutta maalaamattomat tarvitsevat myös pohjamaalin. Uusien, maalaamattomien peltikattojen kanssa kannattaa ennen maalausta odottaa muutama vuosi, että pelti on kunnolla hapettunut.

Peltikaton pohjatyöt

Ennen pesua peltipinnasta tarkistetaan mahdolliset ruostevauriot ja vuotokohdat. Ruostevauriot puhdistetaan ja reiät paikataan kuhunkin kohteeseen sopivalla menetelmällä.

Peltikaton pesu

Peltikaton pesu on tärkein vaihe ja se on syytä tehdä huolella. Myös lopullinen huuhtelu on erittäin tärkeä, ettei pesuainejäämiä jää peltipinnoille.

Peltikaton maalaus

Aikaisemmin maalattujen kattojen huoltomaalaukseen riittää kerta maalaus. Maalaamattomat peltikatot pohjamaalataan ennen pintamaalausta. Uusimmat ammattikäyttöön suunnitellut teollisuusmaalit voidaan maalata myös ilman pohjamaalausta.

Kattopatrol on Tikkurilan Tekijäpankin ja Profe-ammattilaispalvelun jäsen.