Tiilikaton maalaus, pinnoitus

Tiilikaton maalaus, pinnoitus

Kun tiilikatto on pesty ja kasvustonestokäsitelty, on pinta valmiina jatkotoimenpiteille.
Puhdas tiilikaton pinta on pesun jälkeen huokoinen ja tarvitsee uuden vettä pitävän pinnan. Vaihtoehtoina on suoja-ainekäsittely tai maalipinnoituksen.

Miksi tiilikatto kannattaa maalata?

Tiilikatto altistuu suurille lämpötilavaihteluille, auringolle, vedelle ja jäälle jotka saavat tiilien maalin alkuperäisen pinnan irtoamaan. Suojaava pintakerros voidaan uudistaa huolellisella katon puhdistuksella ja uudella maalipinnoituksella.
Nykyaikaiset tiilikattomaalit kestävät olosuhteiden vaihteluja ja suojaavat katemateriaalia rapautumiselta. Tiilikattosi näyttää maalauksen jälkeen kuin uudelta ilman koko katemateriaalin vaihdon kustannuksia.

Haluatko, että tiilikattosi näyttää upealta ja suojaa taloasi?

Kaunis talo ansaitsee kauniin katon. Vanha, harmaantunut ja kulunut tiilikatto voi pahimmassa tapauksessa laskea kiinteistösi arvoa. Katto altistuu koville olosuhteiden vaihteluille. Sateen, lumen, jään ja auringon aiheuttama kuluminen saa katon alkuperäisen pinnan irtoamaan ja katto alkaa näyttämään harmaalta ja likaiselta. Vähitellen vesi pääsee tunkeutumaan kattotiilen pinnan läpi ja luo hyvät olosuhteet sammaleen, levän ja jäkälän kasvulle sekä altistaa kattotiilet pakkasrapautumiselle.
Onneksi tiilikattoa ei tarvitse kokonaan vaihtaa, vaan tiilen pinnan voi uusia maalamalla. Tiilikaton pinnoitus on pitkäikäisin ja suojaavin toimenpide mitä vanhalle tiilikatolle voi tehdä. Maalikerros on jopa paksumpi kuin alkuperäisessä tiilessä, jolla saadaan tiilikaton elinkaarta jatkettu 10-20 vuotta. Kattosi saa uuden suojakerroksen ja upean ulkonäön – edullisemmin kuin luuletkaan!

Ammattilaisten tiilikattomaalit

Käyttämämme ammattipuolen tiilikattomaalit on suunniteltu kestämään olosuhteiden vaihteluja ja suojaavat siten tiilikattoasi parhaalla mahdollisella tavalla.
Tiilikattosi näyttää maalauksen jälkeen kuin uudelta ilman koko tiilikaton vaihdon kustannuksia!

Tiilikaton maalauksen hyödyt:

Maalauksen yhteydessä pidämme huolen aina myös:

Suojauksista

Pidämme huolen rakennusten ja ympäristön suojaamisesta.

Ympäristön siivouksesta

Siivoamme aina jälkemme ja toimitamme jätteet asiallisesti kaatopaikalle.

Maalatun tiilikaton jatkohoito

Puhdasta ja huollettua tiilikattoa kannattaa huoltaa jatkossakin. Normaalien huoltotoimenpiteiden lisäksi tiilikatto kannattaa käsitellä muutaman vuoden välein kasvustonestoaineella. Edullinen ja tehokas käsittely 2-3 vuoden välein pitää tiilikattosi puhtaana ja kauniina, sekä pidentää pinnoitteen vaikutuksen kestoa.