Sammaleen poisto huopakatolta

Kattopatrol huoltaa huopakattosi

Huopakatto kerää hoitamattomana helposti pintaansa likaa sekä sammalkasvustoa, ja auringon säteily rasittaa huopakatteen pintaa. Säännöllinen puhdistus pitää pidempään huopakaton ehjänä ja vedenpitävänä.

Huopakaton säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, jotta kate pysyy ehjänä ja toimivana. Lika tarttuu helposti hoitamattomaan, karkeaan pintaan ja huovan pinta on erittäin hyvä kasvualusta sammalelle ja erilaisille jäkälille.

Myös aurinko kuivattaa huopakaton pintaa ja vähentää huopakernien joustavuutta, mikä osaltaan aiheuttaa halkeamia. Hoitamaton huopakatto alkaa jossain vaiheessa vuotaa varmasti.

Huopakaton pesu

Huopakaton pesu on tehtävä huolella ja oikeaoppisesti, jottei huopapinta vahingoitu. Pesussa huopakatolta poistetaan kaikki irtonainen lika ja sammal. Samalla tarkistetaan mahdolliset vuotokohdat ja paikataan ne tarvittaessa.
Pesu soveltuu hyväkuntoisille huopakatoille, vanhalle ja kuluneelle huopakatolle suosittelemme harjausta, sekä kasvustonestokäsittelyä.

Huopakaton kasvustonestokäsittely

Pesun jälkeen puhtaaseen huopapintaan levitettävä kasvustonestokäsittely eliminoi pesun jälkeenkin jäävät pienet sammaleen ja muiden kasvustojen itiöt ja juuret.

Käsittelyaineet ovat biohajoavia eikä tuoteita huuhdella kattopinnoilta pois.
Käsittelyaineet soveltuvat erinomaisesti jatkuvaan kattohuoltoon. Käsittely voidaan tehdä muutaman vuoden välein uusille tai pestyille huopapinnoille tai suoraan
sammaloituneille pinnoille jotka eivät ole pesukuntoisia.