Usein kysyttyjä kysymyksiä kattohuollosta

Kyllä voi, kunhan tietää miten ja millaisella pesurilla, sekä suuttimella pesun suorittaa. Saat laajemman vastauksen tutustumalla blogi kirjoitukseen aiheesta täältä. https://kattopatrol.fi/blogi/voiko-painepesurilla-pesta-tiilikattoa-4/

Ei rasita. Tiilikatto pestään pelkällä vedellä ja kaikki muut käytettävät aineet jäävät katolle. Aiheesta lisää blogistamme: https://kattopatrol.fi/blogi/tiedatko-mita-tuotteita-tiilikattosi-huoltoon-kaytetaan/

Karkeasti voisi laskea n. 800 L / 50m2, eli esim. 250m2 omakotitalon tiilikattopesuun käytetään vettä n. 4000 L ( 4 m3). Kulutus vaihtelee toki katon likaisuudesta riippuen.

Erittäin vähän, sillä pesurimme toimivat omilla polttomoottoreilla. Valovirtaa tarvitaan todella vähän ja ainoastaan maalauksen yhteydessä.

Kyllä on hyvä kertoa ja varsinkin jos naapurin talo on huollettavan talon lähellä.

Kyllä tarvitsee. Tutustu blogikirjoitukseemme aiheesta: https://kattopatrol.fi/blogi/tarvitseeko-uutta-tiilikattoa-huoltaa/

Tiilikattohuollossa yleensä käytettävät tuotteet ovat, erilaisia kasvustonesto-, suoja/ kyllästeaineita ja maaleja. Lue blogikirjoituksemme aiheesta: https://kattopatrol.fi/blogi/tiedatko-mita-tuotteita-tiilikattosi-huoltoon-kaytetaan/

Noin 200m2 omakotitalon kattohuolto kestää keskimäärin 2 päivää. Ensimmäisenä päivänä tehdään tarvittavat korjaukset ja pestään katto, sekä tehdään valmistelevat työt esim. maalaukselle. Toinen päivä on esim. maalauspäivä. Loppukäsittelyjen suhteen sään täytyy olla kuiva.

Urakoitsija. Tarjouksemme sisältää aina talon rakenteiden (terassit, aidat, ym) ja pihojen huuhtelun kattopesuroiskeista. Yleensä tilaajan kanssa on sovittu, että tilaaja haravoi nurmi- ja hiekkapiha-alueet mahdollisista kattopesusta tulleista sammaleista. Haravointikin voidaan sisällyttää työhömme.

Kyllä voi. Kaikki katot voidaan maalata uudella sävyllä, mutta kannattaa ottaa huomioon myös talon muu väritys, mikäli alkuperäisestä väristä halutaan poiketa.

Myös rakennusalueen kaava voi vaikuttaa värivalintaan.

Tiilikatot on alkuperäisesti maalattu perusväreillä. Suomessa käytettävät tiilikattojen perusvärit ovat: tiilenpunainen (oranssin suuntaan kääntyvä punainen), tupapunainen (punainen), tummanruskea (vanha kupari), tummanharmaa ja musta.

Heikkovartiset kukat on hyvä suojata tai tukea, ettei pesuvesi ja katolta tuleva lika vahingoita kukkia. Pesussa kasvien päälle tulee vain vettä ja katolla oleva lika. Muut aineet jäävät katolle.

Pesun yhteydessä talon rakenteisiin pesuroiskeita voi tulla, mutta huuhtelemme kaikki rakenteet pesun lopuksi. Maalauksessa ei seinät ole vaarassa ja tarvittaessa käytämme erilaisia suojauksia.

Kaikki etu- ja takapihojen tavarat on hyvä siirtää riittävän kauaksi rakennuksesta työn ajaksi. Jos tavaroiden siirto ei ole tilan takia mahdollista niin hyvä suojaus on tärkeä.