Tiilikaton suoja-ainekäsittely / tiilikaton kylläste

Tiilikaton kattotiilet tarvitsevat suojausta niiden toimivuuden ja ulkonäön säilyttämiseksi

Kun tiilikatto on huolellisesti pesty ja kasvustonestokäsitelty on pinta valmiina jatkotoimenpiteille.

Puhdas tiilikaton pinta on pesun jälkeen huokoinen ja tarvitsee uuden vettä pitävän pinnan. Vaihtoehtoina on suoja-ainekäsittely / kyllästys tai maalipinnoitus.

Tiilikattosi on sään armoilla

Vesi ja kosteus ovat säälimättömiä tiilikatolle. Kattotiilet tarvitsevat suojausta niiden toimivuuden ja ulkonäön säilyttämiseksi. Suojaamattomaan kattotiileen muodostunut kasvusto ja lika aiheuttavat rapautumista yllättävän nopeasti. Pahimmillaan edessä voi olla koko pinnoitemateriaalin vaihto. Onneksi tämän voi estää suoja-ainekäsittelyllä tai uudelleen maalauksella.

Suoja-aine suojaa vedeltä ja kosteudelta.

Suoja-ainekäsittely voidaan tehdä kaiken ikäisille pestyille tiilipinnoille. Suoja-aineen tärkeimpiä ominaisuuksia on pitää tiilipinnat kuivina (rapautuminen hidastuu) ja edesauttaa pintojen pysymistä puhtaina. Suoja-aine on väritöntä, hengittävää tiileen imeytyvää ainetta, jolla pidentää tiilen elinkaarta n. 5-10 vuodella. Saavutettavaan elinkaaren lisäykseen vaikuttaa tiilien ikä ja kunto, sekä tiilikaton vuosittainen huolto.

Tiilikaton suoja-ainekyllästeen hyödyt:

Suoja-ainekäsittelyn yhteydessä huolehdimme:

  • Suojauksista
  • Pidämme huolen rakennusten ja ympäristön suojaamisesta.
  • Ympäristön siivouksesta
  • Siivoamme aina jälkemme ja toimitamme jätteet asiallisesti kaatopaikalle

Suoja-ainekäsitellyn tiilikaton jatkohoito

Puhdasta ja huollettua tiilikattoa kannattaa huoltaa jatkossakin. Normaalien huoltotoimenpiteiden lisäksi tiilikatto kannattaa käsitellä muutaman vuoden välein kasvustonestoaineella. Edullinen ja tehokas käsittely 2-3 vuoden välein pitää tiilikattosi puhtaana ja kauniina, sekä pidentää suoja-aineen vaikutuksen kestoa.