Kuinka kilpailutat kattohuollon?

Erilaiset kattopinnat tarvitsevat erilaisia huoltoja. Urakoitsijat tarjoavat erilaisia palveluja, eri tuotteilla toteutettuina ja vaihtelevin tarjouksin. Kattohuollon ostajalle tämä on melkoinen viidakko hallittavaksi.

Haluamme antaa neuvoja, joiden avulla osaat valita katollesi oikeanlaisen huoltotavan ja luotettavan urakoitsijan.

 

 

Kattohuollon kilpailuttaminen

Kattohuoltojen kilpailuttaminen on tänä päivänä erittäin helppoa ja nopeaa netissä. Löydät helposti useita kattohuoltoyrityksiä netin kautta esim. hakusanoilla, tiilikaton huolto, Tiilikaton suojaus, tiilikaton maalaus, tiilikaton pesu tai vastaavasti peltikaton maalaus. Kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä hinnoissa on eroja, eikä ensimmäiseen tarjoukseen kannata tarttua vaikka ”ovimyyjä” kuinka sanoo, että tarjouksemme on voimassa vain kaksi päivää.

Ole tarkka tarjousten vertailussa

Tarjouksista on joskus vaikeaa saada selville, mitä kaikkea ne pitävät sisällään ja mitä niistä puuttuu. Juuri se mitä niistä puuttuu onkin tärkeintä, sillä aina ei halvin hinta olekkaan halvin. Loppusumma ratkaisee!

Kaikki tiedot urakan sisällöstä, toteutustavasta ja aikatauluista kannattaa pyytää jo tarjousvaiheessa tai ainakin viimeistään ennen tilausta.

Tutustu huolella eri kattohuoltovaihtoehtoihin

Kattohuolloissa käytettävistä aineista käytetään paljon eri termejä, joten ole niissä tarkkana. Termejä ovat esim. sammalsuoja, sammalmyrkkykäsittely, suoja-ainekäsittely, pinnoitus, maalaus. Sammalsuoja on hyvä esimerkki, sillä sitä jotkut myyvät tiilikatoille sammalsuojana, vaikka aine on pelkästään sammaltuhoaine, joka tuhoaa sen hetkisen kasvuston tiilikatolta. Aine ei puhdista kattoa, eikä tee tiilipinnoille mitään suojaavaa pintaa.

On siis tärkeä ymmärtää, mitä tuotteita huollossa käytetään sekä mikä on niiden merkitys katollesi, sillä myyjät eivät aina tiedä itsekkään, mitä myyvät.

Kattohuollon tekijän valinta

Oikein valittu ja tehty huoltotoimenpide pitää katon kunnossa jopa kymmeniä vuosia, siksi sitä ei kannata teettää kenellä tahansa. Mieti myös vaihtoehtoja; onko aika katon huollolle vai koko katon remontille? Usein hyvin suoritettu katon huolto riittää. Jotta kattosi saisi parasta mahdollista huoltoa, kannattaa urakoitsijan valintaan käyttää hiukan aikaa.

Olemme myös tehneet aiheesta oppaan jota voit käyttää kattohuollon kilpailuttamisen avuksi.
”Kattohuollon ostajan opas”, jonka voit ladata ilmaiseksi nettisivuiltamme http://kattopatrol.fi/lataa-ilmainen-opas-kattojen-huoltoon/

Milloin on sitten on hyvä aika kilpailuttaa kattohuoltoa?

Kattohuollot tehdään Suomessa pääsääntöisesti huhti- syyskuun aikana. Maalaukset ajoittuvat keskemmälle kesää touko-elokuulle, joten ajanjakso ei ole kovinkaan pitkä.
Kilpailuttaminen kannattaa aloittaa ajoissa, reilusti ennen kevättä. Esim. helmi- maaliskuussa urakoitsijoilla on vielä ”parhaimmat” huoltoajankohdat tarjolla seuraavalle kesälle.

Kattopatrol
Kari Hirvimäki

Lue aiheesta lisää:
Millainen on tiilikaton huoltoprojekti?
Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely vai maalaus?
Milloin tiilikatto kannattaa huoltaa?
Mitä tiilikaton maalaus maksaa?
Voiko painepesurilla pestä tiilikattoa?

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää aiheesta:

Kattohuoltotyöstä kotitalousvähennystä

Kattohuoltotyöstä kotitalousvähennystä 50 %! Kattohuoltotyökin on kotitalousvähennettävää kun työn teettää ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä. Vähennyksen suuruus Kotitalousvähennyksen suuruus on 2400 € henkilöltä vuodessa ja puolison kanssa yhteensä 4800 € vuodessa. Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2018). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Tämän vuoksi […]

Lue lisää

Tarvitseeko uutta tiilikattoa huoltaa?

Monella on ajatus, että uutta tiilikattoa ei välttämättä tarvitse huoltaa ja katon huolto unohtuu vuosiksi, jopa muutamaksi vuosikymmeneksi. Mutta, mitä aikaisemmin aloitat katon säännöllisen huollon niin sitä pidempään tiilikattosi säilyy hyvänä.     Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi miten uutta tiilikattoa voi huoltaa ja näin pidentää tiilikaton elinkaarta. Uuden tiilikaton huollon suhteen olisi hyvä toimia niin […]

Lue lisää