Kuinka kilpailutat kattohuollon?

Erilaiset kattopinnat tarvitsevat erilaisia huoltoja. Urakoitsijat tarjoavat erilaisia palveluja, eri tuotteilla toteutettuina ja vaihtelevin tarjouksin. Kattohuollon ostajalle tämä on melkoinen viidakko hallittavaksi.

Haluamme antaa neuvoja, joiden avulla osaat valita katollesi oikeanlaisen huoltotavan ja luotettavan urakoitsijan.

 

Kilpailuttaminen

Kattohuoltojen kilpailuttaminen on tänä päivänä erittäin helppoa ja nopeaa netissä. Löydät helposti useita kattohuoltoyrityksiä netin kautta esim. hakusanoilla, tiilikaton huolto, Tiilikaton suojaus, tiilikaton maalaus, tiilikaton pesu tai vastaavasti peltikaton maalaus. Kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä hinnoissa on eroja, eikä ensimmäiseen tarjoukseen kannata tarttua vaikka ”ovimyyjä” kuinka sanoo, että tarjouksemme on voimassa vain kaksi päivää.

Ole tarkka tarjousten vertailussa

Tarjouksista on joskus vaikeaa saada selville, mitä kaikkea ne pitävät sisällään ja mitä niistä puuttuu. Juuri se mitä niistä puuttuu onkin tärkeintä, sillä aina ei halvin hinta olekkaan halvin. Loppusumma ratkaisee!

Kaikki tiedot urakan sisällöstä, toteutustavasta ja aikatauluista kannattaa pyytää jo tarjousvaiheessa tai ainakin viimeistään ennen tilausta.

Tutustu huolella eri huoltovaihtoehtoihin

Kattohuolloissa käytettävistä aineista käytetään paljon eri termejä, joten ole niissä tarkkana. Termejä ovat esim. sammalsuoja, sammalmyrkkykäsittely, suoja-ainekäsittely, pinnoitus, maalaus. Sammalsuoja on hyvä esimerkki, sillä sitä jotkut myyvät tiilikatoille sammalsuojana, vaikka aine on pelkästään sammaltuhoaine, joka tuhoaa sen hetkisen kasvuston tiilikatolta. Aine ei puhdista kattoa, eikä tee tiilipinnoille mitään suojaavaa pintaa.

On siis tärkeä ymmärtää, mitä tuotteita huollossa käytetään sekä mikä on niiden merkitys katollesi, sillä myyjät eivät aina tiedä itsekkään, mitä myyvät.

Kattohuollon tekijän valinta

Oikein valittu ja tehty huoltotoimenpide pitää katon kunnossa jopa kymmeniä vuosia, siksi sitä ei kannata teettää kenellä tahansa. Mieti myös vaihtoehtoja; onko aika katon huollolle vai koko katon remontille? Usein hyvin suoritettu katon huolto riittää. Jotta kattosi saisi parasta mahdollista huoltoa, kannattaa urakoitsijan valintaan käyttää hiukan aikaa.

Olemme myös tehneet aiheesta oppaan jota voit käyttää kattohuollon kilpailuttamisen avuksi.
”Kattohuollon ostajan opas”, jonka voit ladata ilmaiseksi nettisivuiltamme http://kattopatrol.fi/lataa-ilmainen-opas-kattojen-huoltoon/

Milloin on sitten on hyvä aika kilpailuttaa kattohuoltoa?

Kattohuollot tehdään Suomessa pääsääntöisesti huhti- syyskuun aikana. Maalaukset ajoittuvat keskemmälle kesää touko-elokuulle, joten ajanjakso ei ole kovinkaan pitkä.
Kilpailuttaminen kannattaa aloittaa ajoissa, reilusti ennen kevättä. Esim. helmi- maaliskuussa urakoitsijoilla on vielä ”parhaimmat” huoltoajankohdat tarjolla seuraavalle kesälle.

Kattopatrol
Kari Hirvimäki

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää luettavaa aiheesta:

Tiilikaton maalauksen hinta – Mitä tiilikaton maalaus maksaa?

Yksi yleisimmin kysytyistä kysymyksistä liittyen kattohuoltoprojekteihin on, että mitä tämä leikki maksaa. Vastaus ei ole aina täysin yksiselitteinen ja pyrimmekin tässä artikkelissa vastaamaan tähän kysymykseen parhaamme mukaan. Listaamme tärkeimmät kattohuoltoprojektin hintaan vaikuttavat tekijät, jotta oman projektin arvioiminen olisi edes jollakin tapaa mahdollista. Mikäli kuitenkin vain haluat tietää, mitä projekti maksaa, niin suosittelen jättämään tarjouspyynnön tästä. […]

Lue lisää

Miksi katto vuotaa?

Asiakas kysyy miksi katto vuotaa? Lumien poiston yhteydessä havaitsimme pienen reiän katossa. Kun lumia poistetaan katoilta on poisto suoritettava niin ettei pinta kärsi ja aiheuteta vahinkoa katolle. Kirves ja rautakanki ei ole oikea apuväline. Katolle tulee jättää myös suojakerros lunta joka on noin 10-15 cm.

Lue lisää