Millainen on tiilikaton huoltoprojekti?

Aihe jota useat miettivät ennen kattohuollon tilausta tai viimeistään muutamaa päivää ennen kuin kattohuolto alkaa. Kysymyksiä esitetään mm. kauanko työ kestää, täytyykö meidän valmistautua jotenkin, voiko työtä tehdä sateella, sotkeutuuko kaikki paikat, siivoammeko jälkemme tai miten käy meidän marjapensaille?

 

Tässä blogikirjoituksessa saat vastaukset noihin kaikkiin kysymyksiin ja koko huoltoprojektin kulkuun niin kuinka me sen teemme.

Tarjouspyyntö ja huoltotarpeen kartoitusvaihe

Koko tiilikattohuoltoprojekti alkaa jo siinä vaiheessa kuin asiakas kysyy tarjouksen kattohuollosta. Huoltotarve kartoitetaan ja tarvittavista huoltotoimenpiteistä tehdään kullekin kohteelle sopiva huoltotarjous. Kerromme jo tarjousvaiheessa asiakkaalle mitä vaihtoehtoja on tarjolla, mitkä ovat vaihtoehtojen vaikutus, sekä mitä tuotteita huolloissa käytämme. Hinnan laadimme lähes aina ”avaimet käteen” ajatuksella.

Tilausvaihe

Välittömästi tilauksen saatuamme aloitamme asiakkaan kanssa neuvottelun sopivan huoltoajankohdan löytämiseksi, jollei ajankohtaa ole jo tarjousvaiheessa sidottu johonkin tiettyyn ajankohtaan. Vahvistamme sovitun ajan ja lähetämme asiakkaalle tiedotteen josta selviää, kuinka kattohuoltopäiviin voi valmistautua ennakkoon.

Kuinka valmistaudut

Lähetämme aina ennakko-ohjeet kuinka kattohuoltopäiviin voi valmistautua. Ohjeista selviää mm. miten kannattaa pihoilla olevien tavaroiden kanssa toimia, sekä mitä kattohuoltoporukka tarvitsee huollon onnistumiseen.

Tiilikaton pesupäivä

Tiilikattohuolto alkaa pienillä tarkastuksilla ja tiilikaton pesulla, jollei katolla ole jo ennakkoon sovittuja korjauksia tai muuta huollettavaa. Tiilikatonpesun yhteydessä putsaamme rännit ja huuhtelemme piha- ja terassialueet kattopesuroiskeista. Nurmikon haravoinnin yleensä hoitaa asukkaat, mutta haravoinninkin teemme jos näin sovitaan. Omakotitaloissa pesu kestää yleensä 1-2 päivää ja taloyhtiöissä 1-4 päivää riippuen tietysti kattojen koosta. Huonosta säästä ei ole haittaa kattopesussa.

Luonto ja ympäristö

Tiilikatto pestään pelkällä vedellä, joten ympäristöön tuleva lika on ilmansaasteita, jäkälää ja sammalta. Kaikki muut katolle laitettavat tuotteet laitetaan suoraan tiilipintaan, eikä niitä tule ympäristöön. Kovalla tuulella suoja-aineen ja maalin levitys tehdään tuuliolosuhteet huomioon ottaen.

Muut tiilikaton käsittelyt

Pesun jälkeen tiilikatolle tehdään aina kasvustonestokäsittely ja tilauksesta riippuen väritön suoja-ainekäsittely tai maalaus. Kasvustonestokäsittely tehdään usein välittömästi kattopesun jälkeen, suoja-ainekäsittely ja maalaus tehdään hyvällä säällä seuraavina päivinä. Teemme aina tarvittavat suojaukset kunkin työvaiheen tarpeen mukaan. Suoja-ainekäsittelyyn varaamme omakotitaloissa ja taloyhtiöissä noin yhden päivän. Maalauksille varaamme omakotitaloissa 1-2 päivää ja taloyhtiöissä 1-3 päivää kohteen koosta riippuen.

Loppusiivous

Sovimme aina asiakkaan kanssa loppusiivouksen laajuudesta ja toteutamme sen sovitulla lailla.

Laskutus

Kun työ on hyväksytysti tehty lähetämme kattohuollosta urakan mukaisen laskun josta selviää työn ja tarvikkeiden osuus. Kattohuollon työnosuus on kotitalousvähennettävää.

Katonhuoltoraportti

Laadimme kattohuoltotöistä kirjallisen raportin. Raportti sisältää kattohuoltotyön aikana tehdyt toimenpiteet tuotteineen ja mahdolliset takuutiedot. Raportin voi liittää esim. talokirjaan tehdystä huollosta. Kattohuoltoraportti toimitetaan tilaajalle sähköpostitse.

Pyrimme aina siihen, että kattohuolto olisi mahdollisimman vaivaton asiakkaalle. Kun asiakas saa vastaukset kysymyksiin: mitä, miksi ja milloin tehdään, työn kokonaishinnan ja kun vielä kaikki tämä on sovittu kirjallisesti ennakkoon, niin kattohuoltoprojekti ei voi epäonnistua.

Kattoterveisin,

Kari Hirvimäki
Kattopatrol

Lue aiheesta lisää:
Kuinka kilpailutat kattohuollon?
Tiilikaton pesu ja suoja-ainekäsittely vai maalaus?
Milloin tiilikatto kannattaa huoltaa?
Tiedätkö millaisia tuotteita tiilikatollesi laitetaan?
Voiko painepesurilla pestä tiilikattoa?

Kaipaako sinunkin kattosi kunnostusta?

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Lisää aiheesta:

Kuinka kilpailutat tiilikaton huollon?

Erilaiset kattopinnat tarvitsevat erilaisia huoltoja. Urakoitsijat tarjoavat erilaisia palveluja, eri tuotteilla toteutettuina ja vaihtelevin tarjouksin. Varsinkin tiilikattohuollon ostajalle tämä on melkoinen viidakko hallittavaksi. Haluamme antaa neuvoja, joiden avulla osaat valita katollesi oikeanlaisen huoltotavan ja luotettavan urakoitsijan.   Kilpailuttaminen Tiilikaton huollon kilpailuttaminen on tänä päivänä erittäin helppoa ja nopeaa netissä. Löydät helposti useita kattohuoltoyrityksiä netin kautta […]

Lue lisää

Tiedätkö mitä tuotteita tiilikattosi huoltoon käytetään?

            Kysymys, johon ei työn tilaaja aina varmasti tiedä vastausta. Harmikseni voin sanoa, että kattohuoltoalalla on liian paljon erilaisia tuotteita ja puutteellisesti koulutettuja myyjiä. Työn tilaajan tulisi ymmärtää mitä tuotteita katolle laitetaan ja miksi, sekä mikä on asennettujen tuotteiden todellinen tarkoitus. Käydään tässä blogissa eri tiilikattotuotteet lyhyesti läpi. Tiilikaton pesuaineet […]

Lue lisää